Witte thee afvallen

Wil je een paar kilo’s kwijt? Witte thee kan je hierbij helpen! Om succesvol af te vallen, hoef je de witte thee alleen maar te drinken!

Een paar kilo’s afvallen is geen gemakkelijke klus. In de winkels ligt al het lekkers voor het grijpen, waardoor het je nog moeilijker gemaakt wordt om van al dat lekkers af te blijven.

Om af te vallen heb je heel wat discipline en doorzettingsvermogen nodig wil je dieet echt slagen. Witte thee kan je goed helpen om het afslanken wat te vergemakkelijken.

Hoe helpt witte thee afvallen?

Hoe is het toch mogelijk dat er een thee bestaat die het afslanken van je lichaam ondersteunt? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn…Toch helpt witte thee bij het afvallen. Witte thee zorgt er namelijk voor dat je lichaam geen extra vet opslaat, dat je bij alles wat je doet extra kilocalorieën verbrandt en het geeft je een mentale boost.
Bestek met meetlint
Dit zijn allemaal heel mooie eigenschappen van witte thee, maar laten we er eens wat dieper op ingaan en bekijken hoe witte thee echt helpt bij het afvallen.

Witte thee voorkomt dat het lichaam vet opslaat

Witte thee zorgt ervoor dat het lichaam geen vetcellen aanmaakt. Als het lichaam geen vetcellen heeft, kan het ook geen vet opslaan. De vele antioxidanten die in witte thee zitten, zorgen er voor dat vetcellen die in de maak zijn, afgebroken worden. Dit betekent dat witte thee de aanmaak van vetcellen voorkomt, maar ook dat nieuwe aangemaakte vetcellen, afgebroken worden. Dit is heel erg goed nieuws als je iets wilt afvallen!

Dankzij witte thee verbrand je meer kilocalorieën

Witte thee zit vol met catechinen die je helpen om extra kilocalorieën te verbranden door de warmteproductie in je lichaam te verhogen, maar wat zijn catechinen? En wat betekent het als de warmteproductie in je lichaam omhoog gaat? Dit zijn 2 lastige vragen, maar wel vragen waar een antwoord op gegeven kan worden.

De antwoorden:

Wat zijn catechinen?
Catechinen zijn bepaalde soorten flavonoïden. Flavonoïden is een verzamelnaam voor allerlei verschillende stoffen die voor de mooie kleuren in planten en groenten zorgen. Flavonoïden werken als krachtige antioxidanten die vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maken.

Verhogen van de warmteproductie in het lichaam
Catechinen, en dan vooral EGCG (epigallocatechinegalaat), zorgen ervoor dat je warmteproductie in je lichaam verhoogd wordt.Thermometer Zodra de warmteproductie verhoogd is, verbrand je bij alles wat je doet meer kilocalorieën dan als je geen witte thee zou drinken. Dit betekent dat we bij alles, zelfs de bij de minst inspannende klus, extra kilocalorieën verbranden! Lichamelijk merk je helemaal niets van het verhogen van de warmteproductie. Je krijgt het niet extra warm na het drinken van witte thee en je wordt ook niet moe van de extra inspanning.

Afvallen zonder dieet

Het liefst wil iedereen die wil afslanken, afvallen zonder daar een dieet voor te volgen. Helaas val je niet af als je te veel lekkere snacks eet en daarnaast witte thee drinkt. Afvallen zonder dieet kan door het aantal eetmomenten te beperken tot maximaal 6 keer per dag en door in plaats van frisdrank, witte thee te drinken. Afvallen zonder dieet zal langzaam gaan, maar het resultaat zal blijvend zijn! Voor gezond afvallen heb je geduld nodig om goede resultaten te boeken.

Hoe en hoeveel witte thee drinken?

Witte thee is heel erg gezond en gezond afvallen doe je met witte thee! Lege thee bekersOm echt te kunnen profiteren van de positieve effecten van de goede eigenschappen van witte thee, moet je wel een aantal kopjes witte thee per dag drinken. Denk hierbij aan 3 tot 8 kopjes witte thee per dag. Het liefst verspreid over de hele dag.

Ook de trektijd van de witte theeblaadjes is van belang. Laat de witte thee minstens 4 minuten trekken zodat je de maximale hoeveelheid goede eigenschappen van de thee binnenkrijgt. Drink witte thee het liefst zonder suiker en melk. Het is niet zo dat de goede eigenschappen van witte thee verloren gaan door het toevoegen van suiker en melk, maar het zorgt wel voor een hogere calorieopname.