Witte thee met een smaakje

Witte thee heeft een heel milde, subtiele smaak. Voor sommige theedrinkers is de smaak van witte thee iets te mild.

De smaak van witte thee is heel lekker, maar soms wil je toch de milde smaak, maar met iets extra´s. Dat extra´s kan je doen door aan de witte thee een extra smaak toe te voegen.

Welke extra smaak

De extra smaak die bij witte thee past, is een andere zachte, zoete smaak. Als witte thee gemengd wordt met een sterke smaak, verdwijnt al het lekkere en de zachtheid van de witte thee op de achtergrond. In een goede theewinkel kan je goede witte thee gemengd kopen. Meestal wordt witte thee gemengd met een zachte vrucht, zoals witte perzik, kokosnoot of rode vruchten. Witt thee kan ook prima gemengd worden met andere soorten thee zoals jasmijn of witte bloesem.

Goede eigenschappen

Witte thee bevat heel veel gezonde eigenschappen.Duim omhoog voor goede eigenschappen Witte thee Wil je graag witte thee drinken met een lekker smaakje, dan verdwijnen die goede eigenschappen niet! Je kunt dus gerust witte thee met een smaakje drinken en nog steeds optimaal van de goede eigenschappen van witte thee profiteren.

Je eigen witte thee mengen

Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen witte thee met een andere smaak te mengen. Als je zelf witte thee mengt met een andere thee of vrucht, kan je gemakkelijk zelf bepalen hoeveel je van die andere soort bij de witte thee doet. Wees wel altijd voorzichtig met welke smaak je toevoegt aan de witte thee. Een andere, sterkere smaak kan al snel overheersend zijn.

Meerdere smaken

Zelf thee maken kan ook. Bij witte thee kan je ook meerdere smaken mengen. Het is even experimenteren wat je zelf het lekkerst vindt! Kokosnoot, ananas en witte bloesem gemengd met witte thee heeft een verrassende frisse, zachte smaak. Zoals je ziet, is zelf thee maken helemaal niet moeilijk!

IJsthee

Heerlijke ijstheeIJsthee van pure witte thee is meestal niet zo lekker. De smaak van witte thee is eigenlijk te licht om er een lekkere ijsthee van te maken. Witte thee met een smaakje is wel heel geschikt voor ijsthee. Heerlijk verfrissend voor in de zomer. Je kunt witte thee dan mengen met een vruchtensap. Je laat dan eerst de witte thee trekken, en daarna voeg je er een vleugje vruchtensap bij. Lekkere vruchtensappen zijn bijvoorbeeld sinaasappelsap of citroensap.

Welke witte thee?

Als je witte thee gaat mengen met andere smaken, kan je gerust een goedkopere witte thee gebruiken. Het is zonde om de duurste witte thee te gebruiken om te mengen met andere smaken. De duurste witte thee, de silver needle, is van heel hoge kwaliteit en eigenlijk niet bedoeld om te mengen met andere smaakjes.