Mooie huid met witte thee

Een mooie huid, wie wil dit nou niet?! Een mooie huid krijg je met behulp van witte thee!

De huid is het grootste orgaan wat we hebben en beschermt alle organen binnen in ons lichaam. De huid heeft dus een heel belangrijke functie en moet goed verzorgd worden. Een goedverzorgde huid is ook gelijk een mooie huid! Een mooie huid krijg je door gezond te eten en te drinken. Gezond drinken kan met witte thee. In witte thee zitten namelijk heel veel gezonde stoffen die goed zijn voor je huid. Lees hieronder wat witte thee allemaal voor je huid kan doen.

Witte thee beschermt de huid tegen zonlicht

Mooie huid volwassen vrouwWitte thee zit boordenvol gezonde flavonoïden die de huid beschermen tegen UVB en UVA straling. De UVA en UVB straling zijn afkomstig van de zon en kan in je huid DNA schade veroorzaken. Door de DNA schade veroudert de huid op een sneller tempo dan je eigenlijk zou willen.

De flavonoïden hebben een bijzonder positief effect op de huid. Deze stoffen kunnen DNA schade dat veroorzaakt is door de zon, herstellen. Witte thee maakt ook vrije radicalen onschadelijk. Vrije radicalen zijn schadelijke zuurstofmoleculen die ontstaan door zonlicht en tijdens de stofwisseling.

Witte thee vertraagt huidveroudering

Doordat de witte thee de slechte vrije radicalen onschadelijk maakt, houdt het ook meteen de huidveroudering tegen. Of witte thee ook echte rimpels tegen kan houden…? Dat zou in elk geval mooi zijn!

Witte thee bevordert de elasticiteit van de huid

De huid blijft soepel dankzij collageen en elastine. Helaas bestaan er enzymen die collageen en elastine kapot maken. Gelukkig kunnen deze verwoestende enzymen aangepakt worden met witte thee! In witte thee zitten namelijk bepaalde stoffen, polyfenolen (soort antioxidant), die deze ongewenste enzymen onschadelijk maken.

Witte thee helpt rosacea te verminderen

Rosacea is een vervelende huidaandoening waarbij delen van het gezicht altijd rood zien. Witte thee heeft een ontstekingremmende werking. Met deze eigenschap kan witte thee rosacea helpen te verminderen.

Hoe gebruik je witte thee voor de huid?

Creme met witte theeDe huid is een orgaan waar je vanaf de buitenkant gemakkelijk bij kunt. Er zijn speciale crèmes, lotions of sprays op de markt beschikbaar die je kunt gebruiken om op je huid te smeren. Op deze manier dringen de speciale gezonde stoffen en bestanddelen van de witte thee je huid binnen. Natuurlijk kan je witte thee ook gewoon drinken. Door elke dag witte thee te drinken, zullen de gezonde antioxidanten, via de bloedbaan, een weg naar je huid weten te vinden. Door witte thee te drinken, wordt je huid van binnenuit gevoed door de goede eigenschappen van witte thee.